’t Hoogeland weer succesvol op Districtstentoonstelling 2018 - NBvV District Groningen

Ga naar de inhoud
Volièrevereniging ’t Hoogeland weer succesvol op Districtstentoonstelling
In het weekend van 13 tot en met 15 december 2018 werd de Districtstentoonstelling voor kooi- en volièrevogels gehouden in Grootegast. Een show georganiseerd door de plaatselijke vogelvereniging “Onze Vogels”.
Dit jaar werden er ”slechts” 651 vogels ingeschreven door 93 liefhebbers tegen vorig jaar in Warffum nog 843 vogels door 112 liefhebbers. ´t Hoogeland trok vorige week met 8 inzenders en 73 vogels richting Grootgast om weer eens een karrenvracht aan prijzen te scoren. Tevens leverde de vereniging de kampioen bij de kleurkanaries, W Kuizenga scoorde 95 punten met een Geel Intensieve Kanarie en was onbereikbaar voor de concurrentie.

In totaal werden er 20 gouden, 7 zilveren en 2 bronzen medailles gewonnen. In het verenigingsklassement behaalde ’t Hoogeland een gedeelde derde plaats, met slechts twee punten achterstand op de winnaar.

P. Ottens scoorde zilver met een stam Witte Kanaries.

W Kuizenga behaalde goud met een Geel Schimmel en een Satinet Wit Kanarie en zilver met een Geel Schimmel. Daarnaast pakte hij bij de postuurkanaries nog goud met een Noordhollandsche Frisé Lipochroom, een Irish Fancy Lichtbont Intensief en een Lichtbont Schimmel en zilver met een Fiorino Gladkop Melanine en een Irish Fancy Lichtbont Intensief. En alsof het nog niet genoeg was kreeg hij ook nog goud en brons voor twee Kleine Barmsijzen Wildkleur Poppen.

J.M. de Groot-vd Mark kreeg voor een Geel Mozaïek Type 2 en een Agaatopaal Geel Mozaïek Type 1 goud toebedeeld.

K.H. de Groot kreeg goud voor een Bruinopaal Geel Mozaïek Type 2, een Agaatopaal Rood Mozaïek type 1 en een Agaateumo Geel Mozaïek Type 2 Kanarie. Daarnaast behaalde hij ook nog goud met een Arlequim Portugais Gekuifde postuurkanarie.

M. Oosterhof pakte goud met een Agaat Witte, een Agaattopaas Witte en zilver met Agaat Witte Kanarie.

Bij de tropen scoorde J. Frankruijter goud met een Blackface Bleekrug Grijze Man en zilver met een Zwartwang Grijze Man Zebravink. Bij de Europese Cultuurvogels scoorde hij ook nog brons met een Kleine Barmsijs Donkerfactor. Ook deed hij nog mee bij de parkieten en pakte met een stel Agapornis Fischeri
Groen goud, evenals met een enkeling van dezelfde soort.

D. Kuiken kreeg goud toebedeeld voor een Mexicaanse Roodmus Wildkleur Man.

Bij de Catharinaparkieten deed P. Poortinga zeer verdienstelijk mee en pakte goud met een SL Ino (Lutino) en een EF Grijsvleugel Groen en met laatstgenoemde soort ook nog zilver plak.

Voor de meeste liefhebbers is het tentoonstellingseizoen hiermee voorbij, een aantal heeft nog vogels ingeschreven voor de wereldshow in Zwolle. Deze wordt gehouden van 10 tot en met 13 januari 2019.
Terug naar de inhoud