Johannes Brul 40 jaar lid van de NBvV

Dhr. Johannes Brul heeft in de 40 jaar dat hij lid is van de vereniging een paar jaar geen vogels ingezonden maar anders is hij altijd van de partij. Hij helpt ook altijd mee met het op- en afbouwen van de tentoonstelling  en is de laatste 10 jaar lid van het bestuur.

 

Eerder zond Johannes altijd OK vogels in maar de laatste jaren besteld hij ringen dus kan hij ze insturen als EK vogels want kweken doen zijn vogels wel.

 

Ook heeft hij zijn vrouw lid van de vereniging gemaakt zodat ze nu samen van deze hobby kunnen genieten.

 

Ook heeft zijn schoonzoon een poosje het virus van Johannes gehad zodat het een echte familie aangelegenheid betrof.

 

Ze zijn ook altijd samen op de bingo's en helpen dan ook altijd mee met prijzen rondbrengen en lootjes verkopen.

 

Hij is ook niet te beroerd om elk jaar samen met andere leden een paar dagen de hokjes schoon te maken en te verven.

 

Ook ging hij altijd met Frederik Brehen de bekers uitzoeken maar dat is helaas niet meer het geval zodoende gaat zijn vrouw nu met hem mee.

 

Al met al is hij een echte vogel man te noemen en verdient hij na 40 jaar deze onderscheiding. We hopen dat er nog vele jaren volgen.

 

Er is nog een anekdote die hem zal blijven achtervolgen: Johannes was in de tijd dat Wubbe Moed nog voorzitter was de hele dag druk in de weer geweest om de tentoonstelling op te bouwen en 's avonds konden de vogels ingebracht worden maar Johannes die naar huis was gegaan kwam maar niet terug zodat Wubbe maar eens een telefoontje pleegde waar hij bleef?

 

Ach zei Johannes droog: moest dat vanavond? En zo kwam het dat hij 's avonds laat nog zijn vogels naar het buurthuis bracht.