Verslag Jeugd Ontmoetingsdag 2018

Op zaterdag 15-09-2018 was er weer een jeugd ontmoetingsdag in het MFC te Noordbroek. Er kwamen 7 jeugdleden van het District Groningen met 34 vogels bijeen om met een keurmeester de vogels te bespreken. Omdat men dit jaar niet in Woltersum terecht konden, heeft Vogelvereniging Zang- & Kweeklust dit opgepakt en kon de jeugd terecht in het MFC te Noordbroek.

 

Om 12.30 uur kwamen de jeugdleden met hun vogels binnen en op de kooi kwam een sticker met nummer. En de kooien werden vervolgens op de stelling gezet.

Nu maar wachten tot ze aan de beurt waren. Als de keurmeester de naam riep, dan mocht het jeugdlid met zijn/haar vogels er heen en samen werd er besproken wat er nog niet goed was of wat er wel goed en mooi was aan de vogel.

Zo leren de jeugdleden hoe de vogels er uit moeten zien voor een tentoonstelling en krijgen ze tips van de keurmeesters.

 

Het was gezellig en leerzaam en tijdens het wachten konden ze ook nog een quiz met vragen maken. Deze vragen gingen over de District tentoonstelling van vorig jaar en vogels.

Er zaten weer mooie vogels bij en dat bleek ook wel gezien de punten die ze kregen; deze gingen tot 92 punten aan toe. Het is mooi te zien hoe de jeugd met de vogels om gaat en goed naar de keurmeesters luisterden. Wij als volwassenen kunnen daar nog wel wat van leren. Rond 15.00 uur waren alle vogels gekeurd en was het wachten wie de mooiste vogels had. Na het verwerken van de punten zijn dit de mooiste vogels van deze dag:|

1e prijs: roodkoppapegaai amadine 92 pnt. van Romy-lihn Ahlers

2e prijs: kleine grasparkiet 91 pnt. van Rens v/d West

3e prijs: kleine grasparkiet 90 pnt. van Ewout v/d West

Alle jeugdleden kregen een oorkonde en een herdenkingsbeker mee.


Prijswinnaars; gefeliciteerd met jullie prijs.


Ik wil hierbij alle jeugdleden en hun ouders bedanken voor hun komst en de gezellige en mooie middag die we gehad hebben en wens de jeugd veel succes op de tentoonstellingen waar ze met de vogels heen gaan. En zien we elkaar volgende keer weer.

P.J.Hiddinga