Klaas Veen 60 jaar lid van de NBvV

 

Op 1 november 2017 kreeg Klaas Veen, tijdens de Tentoonstelling van Vogelvereniging De Goudvink uit Schildwolde, de versierselen behorende bij de 60 jarige lidmaatschap van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers opgespeld door Wiebe Zijlstra, de districtsvoorzitter.

Gedurende lange tijd was Klaas een verwoed tropen en parkieten kweker. De tropen waren toen de Astrilde soorten, niet de gemakkelste soorten, en niet te vergeten de witte zebravinken.

Daarnaast was Klaas succesvol met o.a. de splended parkieten en dan vooral de blauwe witborst. Toen dit enigszins voorzien was !!! is hij overgegaan naar de Taranta`s. Ook hier heeft hij de verschillende mutanten gekweekt. De tropen waren toen al verdwenen. De zebravinken waren er nog wel.
Toen ook de room van de Taranta af was, ging hij weer een nieuwe uitdaging aan met de Catharina parkiet. Dit heeft ook enige jaren geduurd.


Helaas moest Klaas vanwege luchtwegen problemen stoppen met de vogelhobby. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan... Tot voor een paar jaar zijn dochter oppas moest hebben voor haar kwartel paartje hij het niet kon laten om de eieren te gaan uitbroeden in de machine tot het gevolg dat hij nu kwartels kweekt. En weer met succes.  Wanneer je denkt dat het om enkele kwartels gaat, nu ga er maar rustig van uit dat het een honderd tal zijn.

Wat kweken betreft, alles wat hij doet heeft hij in de vingers. Jaren terug was ook de kweek van fuchsia`s een hobby en zelf nieuwe soorten kweken. Wat ook menig keer is gelukt.


Klaas en zijn echtgenote hebben vele jaren achtereen het transport van de vogels voor ons district hebben verzorgd naar Breda, waar de Nationale Kampioenschappen van Nederland waren. Later ging deze kampioenschappen naar Apeldoorn en nu in Zwolle.

De voorzitter van 'De Goudvink', H. Klok,  overhandigde Klaas als dank de oorkonde en een prachtig boeket bloemen.

In het NBvV maandblad 'Onze Vogels' is een aardig artikel aan Klaas gewijd.
Lees hier verder