Een gepassioneerd vogelliefhebber in het zonnetje.

Al sinds 1985 is hij zeer actief betrokken in de vogelsport, ik heb het dan over Koert Kars. Eind jaren 80 was de provincie Groningen één van de eerste gebruikers van een computerprogramma van Dries Kleinegelink, die het verwerken van vele gegevens omtrent tentoonstellingen eenvoudiger moest maken.

Er ontstond een zeer goed band tussen Dries en Koert en samen hebben zij het programma verder ontwikkelt. Tot op de dag van vandaag houdt Koert zich bezig met het verwerken van deze gegevens en ook nu draagt hij zaken aan om het huidige vraagprogramma te verbeteren.

 

Daarnaast zorgt Koert er altijd voor dat de website van de provincie Groningen er verzorgt uitziet, voorzien van alle nieuwsfeiten! Ook heeft Koert een draaiboek ontwikkelt voor de afdelingen die een Districtstentoonstelling organiseert. Een draaiboek die ook gebruikt wordt door de Provincie Friesland en Drenthe.

 

Al meer dan 30 jaren is Koert bijzonder actief, hoog tijd om hem daarvoor te bedanken. Hij kreeg op de najaarsvergadering naast een bos bloemen een speldje voor bijzondere waardering uit handen van Klaas Snijder.

 

Koert, jij hebt dit dik verdient, hartelijk dank voor alles wat jij hebt gedaan voor de vogelsport.

In zijn dank woord, bedankte Koert iedereen die het mogelijk hebben gemaakt om dit allemaal te doen.  In het bijzonder web master Ruud voor de moeilijke foto’s die soms extra aandacht  nodig verdienden.

Hans Schotanus