Op donderdagavond 15 december opende de burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, Peter de Jonge, de "Provinciale Groninger Kampioenschappen voor kooi- en volièrevogels 2016" van de NBvV District Groningen.

De show werd dit jaar georganiseerd door de Vogelvereniging Zang en Kweeklust uit Hoogezand-Sappemeer, en wat hebben ze er iets moois van gemaakt! Als locatie voor de show hebben ze gekozen voor het schitterende Multifunctioneel Centrum Noordsuythoeve in Noordbroek.  Bij binnenkomst in de sporthal, waar de vogels zijn tentoongesteld valt je eerste blik op een prachtig aangeled terras met de vlaggen van de NBvV, c.f. de landelijke TT in Apeldoorn.

In totaal hebben 106 Vogelkwekers 804 vogels ingezonden. Hiervan waren 275 kanaries, 316 tropen en 213 kromsnavels. Een mooi resultaat!
13 keurmeesters zijn bezig geweest om alle vogels te beoordelen.

Kleur en postuurkanaries

H.H.J.S. van der Kolk

H. Altena

Joh. Bruining

S.S. van der Heide

H. Kleinluchtenbelt
R. Tipker

Tropische vogels en parkieten

G. Brinkman

D. Bröking

K. Dijkink
J. Haan

G. van Someren

H.W. Teunissen

K. Zeeman

 Na een warm welkomstwoord van de voorzitter van Vogelvereniging Zang en Kweeklust, Pieter Hiddinga en een toespraak van de Districtsvoorzitter Jan Perdon werden de prijzen uitgereikt  door de burgemeester Peter de Jonge.
Klik hier voor de lijst met prijswinaars
Klik hier voor meer foto's