TT 2018 Uithuizen - NBvV District Groningen

Ga naar de inhoud
Goed bezochte vogelshow 2018 in Uithuizen
Afgelopen weekend, van donderdagavond tot en met zaterdagmiddag hield Volièrevereniging ’t Hoogeland weer haar jaarlijkse vogelshow. Deze werd in samenwerking met Intropika uit Bedum georganiseerd. Waarschijnlijk mede door het mooie weer, liepen er toch weer een kleine 200 liefhebbers naar binnen om zicht te overtuigen van de werkelijk zeer gevarieerde collectie.

Na een ultra kort openingwoord van voorzitter F Postema nam H Drenth, voorzitter van Intropika uit Bedum het woord en dankte voor de uitstekende organisatie en gastvrijheid welke men in Uithuizen aan trof. Daarna nam Postema het weer over en werden de volgende kampioensprijzen uitgereikt;

Jeugdkampioen met een Grijze Pop Zebravink werd Corné Haan. Ze kreeg een score van 91 punten toebedeeld.
Bij de Europese Cultuurvogels was het een nek aan nek race tussen de diverse Barmsijsjes. Uiteindelijk trok W Kuizenga met een Kleine Barmsijs Wildkleur Pop aan het langste eind en werd kampioen met 93 punten.

Hij pakte eveneens het kampioenschap bij de Postuurkanaries. Deed dit met een Fiorino Gladkop Melanine Postuurkanarie en scoorde 92 punten, voldoende voor het kampioenschap. K Borst, gastlid van de vereniging, zette een mooie prestatie neer door met een Zwart Kobalt Rood Intensieve Kanarie 93 punten te behalen en daarmee het kampioenschap bij de Kleurkanaries.

H. Drenth, van Intropika Bedum zond niet tevergeefs zijn toppers in en behaalde het kampioenschap bij de Parkieten. Dit deed hij met een Turquoisineparkiet Wildkleur Man, waarvoor hij 92 punten ontving.

K Haan sleepte met één Japanse Nachtegaal drie prijzen in de wacht. Hij werd kampioen bij de Tropen met 93 punten, behaalde tevens het bondskruis voor de hoogst scorende vogel eigen kweek op deze show en kreeg de Derbyprijs toebedeeld. Deze laatste prijs is voor de inzender welke vooraf aangeeft welke vogel van hem of haar het hoogste aantal punten scoort.

In verband met het niet voldoende per groep aanwezig zijn van Open Klasse vogels, werd er dit jaar een Algemene Open Klasse Kampioen uitgeroepen over de gehele show. De Koningsparkiet Pop van JH Dohmeijer mocht zich de gelukkige noemen, met een score van 92 punten. Dezelfde Dohmeijer werd met een prachtige Stam Wildkleur Lachduiven ook nog eens kampioen bij de Stammen. De score was 361 punten.

H Stel, what’s in the name, werd kampioen bij de Stellen met twee Witte Kanaries en kreeg daarvoor 183 punten.
De bondsmedailles waren voor: W Kuizenga, K Borst, H Drenth, JH Dohmeijer en H Stel.

Na drie dagen was zaterdagmiddag om 16.00 uur de zeer geslaagde show ten einde en werd alles weer afgebroken. Een aantal leden concentreert zich nu op de Districtsshow, welke dit jaar wordt gehouden in Grootegast van 13 tot en met 15 december 2018. Daarna zullen er nog een aantal naar de Wereldshow in Zwolle gaan, welke wordt gehouden van 10 tot en met 13 januari 2019 en is het showseizoen ten einde.
Terug naar de inhoud