TT 2019 Vogelshow Uithuizen - NBvV District Groningen

Ga naar de inhoud
Zeer goed bezochte vogelshow in Uithuizen.
Afgelopen weekend, van donderdagavond tot en met zaterdagmiddag, hield Volièrevereniging ’t Hoogeland weer haar jaarlijkse vogelshow.
Deze werd, voor de laatste keer , in samenwerking met Intropika uit Bedum georganiseerd.
Intropika houdt per 1 januari 2020 op te bestaan. Een behoorlijk aantal Intropikanen, twee en twintig maar liefst, sluit zich per die datum aan bij ’t Hoogeland. Bij deze vereniging zijn zij natuurlijk van harte welkom.
Waarschijnlijk mede door het mooie weer, liepen er toch weer een dikke 200 liefhebbers naar binnen om zicht te overtuigen van de werkelijk zeer gevarieerde en kwalitatief hoge collectie.  
Na het openingswoord van voorzitter F. Postema nam H. Drenth, voorzitter van Intropika uit Bedum, voor de laatste keer het woord en dankte voor de uitstekende organisatie en gastvrijheid welke men in Uithuizen aan trof.
Daarna nam Postema het weer over en werden de volgende kampioensprijzen uitgereikt:


Jeugdkampioen met een Grijze Man Zebravink werd Corné Haan.
Deze vogel kreeg een score van 92 punten toebedeeld. Hij behaalde ook het Stellen Kampioenschap met twee Grijze Zebravink Poppen en scoorde 182 punten.
K. Borst, gastlid van de vereniging, zette net als vorig jaar een zeer fraaie prestatie neer door met een mooie Zwart Kobalt Rood Intensieve Kanarie 93 punten te behalen en daarmee het Kampioenschap bij de Kleurkanaries.
Haar Raza Espanol Melanine Intensief moest heel wat concurrentie aan gaan, maar werd toch Kampioen bij de postuurkanaries met 94 punten.
H. Drenth, van Intropika Bedum, zond net als vorig jaar zijn toppers in en behaalde het Kampioenschap bij de Parkieten. Dit deed hij, in tegenstelling tot vorig jaar met een man, nu met een Turquoisineparkiet Wildkleur Pop, waarvoor hij 93 punten ontving.
In verband met het niet voldoende per groep aanwezig zijn van Open Klasse vogels, werd er dit jaar één Algemene Open Klasse Kampioen uitgeroepen over de gehele show. K. Haan sleepte met een Japanse Nachtegaal het Open Klasse Kampioenschap in de wacht.
Zijn vogel ontving 92 punten.
Kampioen bij de Tropen met 93 punten werd J. Frankruijter met een schitterende Emerald Glansspreeuw, hij behaalde tevens het bondskruis voor de hoogst scorende vogel eigen kweek op deze show en kreeg ook nog eens de Derbyprijs toebedeeld.
Deze laatste prijs is voor de inzender welke vooraf aangeeft welke vogel van hem of haar het hoogste aantal punten scoort.
De bondsmedailles waren voor: Corné Haan (2x), K. Borst (2x) en J.G.H. Drenth.  
Na drie dagen was zaterdagmiddag om 16.00 uur de zeer geslaagde show ten einde en werd alles weer afgebroken.
Een aantal leden concentreert zich nu op de Districtsshow, welke dit jaar wordt gehouden in Noordbroek van 11 tot en met 13 december 2019.
Daarna zullen er nog een aantal naar De Nederlandse Kampioenschappen in Zwolle gaan, welke wordt gehouden van 2 tot en met 5 januari 2020 en is het showseizoen ten einde.                  

Terug naar de inhoud