Verslag DTT 2016 - NBvV District Groningen

Ga naar de inhoud
Donderdagavond 15 december 2016 opende de burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, Peter de Jonge, de 'Provinciale Groninger Kampioenschappen voor kooi- en volièrevogels'.

De show werd dit jaar georganiseerd door de Vogelvereniging Zang en Kweeklust uit Hoogezand-Sappemeer, en wat hebben ze er iets moois van gemaakt! Als locatie voor de show hebben ze gekozen voor het schitterende Multifunctioneel Centrum Noordsuythoeve in Noordbroek.  
Bij binnenkomst in de sporthal, waar de vogels zijn tentoongesteld valt je eerste blik op een prachtig aangeled terras met de vlaggen van de NBvV, c.f. de landelijke TT in Apeldoorn.

In totaal hebben 106 Vogelkwekers 804 vogels ingezonden. Hiervan waren 275 kanaries, 316 tropen en 213 kromsnavels. Een mooi resultaat!
13 keurmeesters zijn bezig geweest om alle vogels te beoordelen.

Na een warm welkomstwoord van de voorzitter van Vogelvereniging Zang en Kweeklust, Pieter Hiddinga en een toespraak van de Districtsvoorzitter Jan Perdon werden de prijzen uitgereikt  door de burgemeester Peter de Jonge.
Nadat de burgemeester het lint had doorgeknipt was de tentoonstelling geopend.
Al lezende in de catalogus en kijkend op hun keurbriefjes, schuifelden de inzenders en andere belangstellenden de TT ruimte binnen om de vogels te bewonderen. En als altijd werden de keurbriefjes uitvoerig besproken.

13 keurmeesters zijn bezig geweest om alle vogels te beoordelen.

Kleur en postuurkanaries        Tropische vogels en parkieten
H.H.J.S. van der Kolk                 G. Brinkman          
H. Altena                                     D. Bröking
Joh. Bruining                               K. Dijkink
S.S. van der Heide                      J. Haan
H. Kleinluchtenbelt                      G. van Someren
R. Tipker                                      H.W. Teunissen
                                                         K. Zeeman
Terug naar de inhoud