Succesvolle vogelshow in Uithuizen 2016

En weer was er, net als twee jaar geleden de dreiging van vogelgriep. Of dit de oorzaak was van de lagere bezoekersaantallen of het weer, wie zal het zeggen. Er liepen toch nog ca 150 bezoekers naar binnen om de mooie gevarieerde collectie van Voliérevereniging ’t Hoogeland te bewonderen.

Donderdagavond werden de kampioensprijzen uitgereikt en de show geopend.

Met een witte kleurkanarie werd P Ottens kampioen in zijn klasse en deed dit met een score van 92 punten.
Open klasse kleurkampioen kanaries werd KH de Groot met een agaat opaal rood mozaïek type 2 en hij behaalde 91 punten.

Bij de postuurkanaries werd L Groenewold kampioen met een score van 92 punten voor een irish fancy lipochroom intensief.
Open klasse kampioen werd nieuwkomer D Giesen met een gloster corona groen en 91 punten.

Stellen-kampioen werd J Frankruijter met twee pastel zwartwang grijs zebravinken en een score van 183 punten. Bij de parkieten werd een koningsparkiet pop, van eigenaar JH Dohmeijer, gekroond tot kampioen met een score van 92 punten.

De “grote” man van de show was jeugdlid Corné Haan. Hij scoorde 93 punten met een zwartwang grijze zebravink man en werd daarmee kampioen bij de tropen en veroverde daar tevens het jeugdkampioenschap mee. Omdat hij ook de hoogst gewaardeerde vogel op de show bezat, ontving hij tevens het zeer gewilde bondskruis met de daaraan gekoppelde wisselbeker.

Hiermee was de honger nog niet gestild en pakte hij ook nog even het kampioenschap bij de stammen, bestaande uit vier zwartwang grijze mannen zebravinken. Hij kwam hiermee tot een puntentotaal van 364.
Open klasse kampioen bij de tropen met 91 punten, werd vader K Haan. Hij deed dit met een gouldamadine zwartkop hemelsblauw blauwborst man.

Bondsmedailles waren er voor:

P Ottens, L Groenewold, JH Dohmeijer, Corné Haan en J Frankruijter.

De derbyprijs ging naar JH Dohmeijer.

Na drie dagen was zaterdagmiddag om 16.00 uur de show weer ten einde en werd alles weer afgebroken. Een twaalftal leden concentreert zich nu  op de Districtsshow, welke dit jaar wordt gehouden in Noordbroek van 15 tot en met 17 december 2016.

 

 

achter v.l.n.r.  Jan Dohmeier, Kor Haan, Daan Giessen, Koeno de Groot, Lammert Groenewold

voor    v.l.n.r.  Corne Haan, Piet Ottens